Buhara Pilavi  

Posted by Tespih Taneleri... in

                                                                                        
Bugun size buhara pilavi diye bilinen ama bizim aramizda tas kebabi diye adlandirdigimiz bir yemegi yazacagim. Ben ve cocuklar cok severiz ama annemi ve kardeslerimi alistiramadim bir turlu malum dogululara bazi tarzlar cok degisik gelir. Mesela annem piricle tarcin ne alaka canim der hep. Aslinda gerek misafire gerekse gunluk hayatimizda her zaman yapabilecegimiz bence cokta lezzetli bir yemek cesididir. Neyse herkesin damak tadi baska yapacak bir sey yok.
 Hatta bir gun annem, kiz kardesimin kayinvalidesini, gorumcesini ve hatta kayinvalidesinin kiz kardesini yemege cagirmisti. Bursa'daki guzeller guzeli teyzemde bizdeydi. Hadi degisik bir sey yapalim hep ayni seyleri yapiyoruz falan dediler. Bende size buhara pilavi yapayim cok degisik ve hemde cok kolay ayrica cokta lezzetli dedim. Daha once yemedikleri icin degisik olsun diye hadi yap dediler. Dunurlerimizde yabanci degil. Damadimiz annemin halasinin oglu oluyor cok severim kendisini. Yani onlarda Mardin'li. Servis basladi, ikram yapildi. Yazik belli etmemeye calistilar ama hakkaten cok degisik olmus dediler. Butun gun mutfakta gulmekten mahfoldum. Teyzem begenmisti ama, annemde gidip gelip baska bir sey bulamadin mi? Bilmiyor musun biz bu kadar degisik tadlara alisik degiliz diye soylendi durdu. Neyse bu yemekle ilgili hos ve komik animdir. Hala andikca guleriz. Neyse cok uzattim farkindayim hemen tarife geciyorum...(Nedense resimde biraz bulanik cikti :) )

Malzmeler:
1 kilo kusbasi et
3 yemek kasigi domates salcasi
2 su bardagi pirinc
1 yemek kasigi tarcin
2 yemek kasigi nane
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
1 paket kus uzumu
1 cay bardagi kirik ceviz

Oncelikle pirinci kaynar suda bekletelim. Ete salcayi koyun ve tarcindan bir tatli kasigi ekleyip iyice kavuralim. 5 su bardagi kaynar su ekleyip iyice pisirelim. Pilav tenceresini tabanini kaplayacak kadar yagi dokup, pirinci kavurmaya baslayalim ve uzerine kus uzumunu, naneyi ve bir tatlikasigi daha tarcini,tuzunu  ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonrasinda etin tarcinli ve salcali suyundan 3 su bardagi suyla pirinci pisirelim. Pistikten sonra tekrar bir tatli kasigi nane ve karabiberi ekleyip dinlendirin. Corba kasesine cevizleri dizin, sonra etleri ve uzerine pilavi bastirip ters cevirin. Bu arada eti pistikten sonra ayri bir kaba alip servis yapacaginiz zaman pilavin ustunede serpebilirsiniz...
Afiyet olsun...

This entry was posted on Perşembe, Mayıs 06, 2010 at 11:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz