Merhaba arkadaslar, ne zamandir canim muthis bir sekilde hamburger istiyordu, cok severim zaten. Ancak malumunuz her yerde yiyemiyoruz ya da yemek istemiyoruz. Can dostumun annesi Muzeyyen teyzeye soyledim. Hemen hamburger tarifi verdi bana Allah razi olsun. Ilk firsatta denedim tabi ki, hatta sibel diye cok tatli bir arkadasim vardi bende cocuklariyla birlikte. Oyle guzel oldu ki hepimiz ikiser tane yedik. Yani hambergerde aradigim, istedigim tadi bulmustum sonunda. Sibel'in cocuklari Deniz ve Selim hala ne zaman beni gorseler ''bize hamburger yapar misin?'' diye mutlaka sorarlar. Disarda ne oldugu belli olmayan yerlerde yemektense boylesi daha icimize sindi. Neyse cok uzattim yine hemen malzemeleri vereyim.
Malzemeler:
400 gr kiyma
1 su bardagi kurutulmus, toz haline getirilmis ekme
1 sogan rendesi
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kimyon
2 yemek kasigi zeytin yagi
1 tane domates
Kivircik
Haburger ekmegi
Bir kapta kiymayi, kurutulmus ekmegi, sogani, yumurtayi ve diger baharatlari ekleyip iyice yogurun. Oklava varsa iyi olur yoksa elinizle masayi yaglayin, oklavayida yaglayin ve yufka acar gibi kiymayi ince bir sekilde acin. Sonra agzi genis bir bardakla daire seklinde dilimler elde edin. Bardagi ters cevirip kiymanin uzerine bastirinca dilimler kendiliginden olusuveriyor. Tavada yagi gezdirip,(koftelerin yapismamasi icin), pisirmeye baslayabilirsiniz (izgara seklinde). Kizarana kadar pisirin. Ayri bir yerde arasina koyacagimiz malzemeleri hazirlayabilirsiniz. Mesela kizarmis patates, dilimlenmis domates ve salatalik tursusu ben arasinda kivircigi da cok severim. Ketcap ve dilerseniz mayonezde ekleyebilirsiniz. Bu arada tost makinesinde hamburger ekmegini isitmayi unutmayin. Kofteler pistikten sonra ekmegin arasina koyun malzemeleri sirayla birer dilim ustuste gelecek sekilde hazirlayin. Bazen cift kofte koyup daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz :) Mutlaka deneyin.
Afiyet olsun...
This entry was posted
on Perşembe, Haziran 24, 2010
at 09:12
and is filed under
Yemek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.