Bugun size tesbihimin tanelerinden cok hos bir kurabiye tarifi anlatacagim. Buraya yazacagim tarifler mutfagimin en begenilen tarifleri olacak. Mesela gecenlerde nisastali kurabiye yapmak istedim. Internetten bir suru tarif buldum. Ben kati yagi cok sevmem ve saglik acisindanda elimden geldigi kadar en az şekilde kullanmaya calisirim. Nitekim butun tariflerde hep bir paketten bahsediyor. Onun yerine bu, sunun yerine su diye diye ortaya harkulade bir sey cikti. Kurabiyemin tadına bakan herkes istisnasız benden tarifini istedi ve bende bu tarifi şimdi sizinle paylaşmak istiyorum. Insallah begenirsiniz... Benim kurabiyelerle pek aram yoktu ama bu denemeden sonra fikrim son derece degisti. :)
2 paket nisasta
2 yumurta sarisi
1 portakalin suyu
1 paketin yarisindan biraz fazla pudra sekeri
1 portakal rendesi (rendenin ince tarafindan)
1 paket vanilya
1 paket kabatma tozu
4 yemek kasigi hindistan cevizi
yarim su bardagi zeytin yagi
oda sicakliginda bekletilmis yarim paket kati yag
aldigi kadar un
yarim kase damla cikolata
Malzemelerimiz bu kadar iste. Once yumurta sarilari , portakal rendesi, pudra sekerini,zeytin yagini, kati yagi iyice yogurun. Daha sonra nisastayi ve diger malzemeleri ekleyin.Guzelce yogurup 15-20 dk bekletin. Elinizde yuvarlayarak hafif bir sekilde uzerine bastirin ve ceviz buyuklugunde yaptiginiz kurabiyeleri tepsiye dizin. En sonunda ise damla cikolatalari , kurabilerin uzerine hafif bir sekilde bastirarak daginik bir sekilde yerlestirin. (En kisa zaman da bir resmini cekip ekleyecegim insallah)
170 derecede isinmis firinda yaklasik 40 dk pisirin
Afiyet olsun simdiden...
This entry was posted
on Çarşamba, Şubat 24, 2010
at 17:28
and is filed under
Pasta ve Börek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.